vloerisolatie

PUR of polyurethaan

Pur is een hard en super-isolerend sproeischuim dat ontstaat wanneer 2 componenten bij het spuiten met een speciaal hiervoor ontwikkeld pistool, gemend worden. In lagen van 3 à 4 cm wordt een isolatielaag uit één geheel gespoten zodat er nergens koudebruggen ontstaan die tot warmteverlies kunnen leiden. Doordat het schuim in enkele minuten volledig uitgehard is, werkt dit tijdbesparend en kan er meteen op verder gewerkt worden. Anderzijds gaat dit veel te snel om de isolatielaag heel vlak uit te strijken waardoor ze geschuurd moet worden wanneer er vloerverwarming opgelegd wordt.

foto iemand die PUR aan het spuiten is

PURplus werkt al jarenlang met Belgische kwaliteitsproducten van Soudal. Sinds 2019 is Soudafoam SPF W2H (Lambda-waarde: 0,026) op de markt, een 2-componenten PU-systeem met HFO als blaasmiddel. Zonder meerkost maken wij nu gebruik van dit milieuvriendelijker alternatief! HFO is, in tegenstelling tot HFK, niet schadelijk voor de ozonlaag. Soudafoam garandeert een hoge isolatiewaarde, zelfs bij een eerder beperkte dikte.

3 cm: 1,07 m²K/W 8 cm: 3,08 m²K/W
4 cm: 1,43 m²K/W 9 cm: 3,46 m²K/W
5 cm: 1,79 m²K/W 10 cm: 3,85 m²K/W
6 cm: 2,14 m²K/W 11 cm: 4,23 m²K/W
7 cm: 2,50 m²K/W 12 cm: 4,62 m²K/W

Download de technische fische:

Download
foto iemand die dikte van PUR meet

Isolerende chape

Isolerende chape (= isolatiechape = lichtgewicht chape = isolatiemortel) Door toevoeging van EPS isolatiekorrels (Starbeads Low Lambda 40), wordt er een isolerende mortel verkregen. De chape is veel luchtiger en weegt minder per kubieke meter. Door toevoeging van de speciale piepschuimkorrels isoleert hij beter dan gewone chape (maar minder dan PUR). Deze manier van werken wordt aangeraden wanneer er grote lagen moeten opgevuld worden of bij beperkte draagkracht. Belangrijk om weten is dat deze chapelaag niet geschikt is om rechtsreeks op te vloeren. Hiervoor moet er nog een eindchape op gelegd worden!

foto van isolerende chape

Wenst u meer informatie of een vrijblijvende prijsofferte?

contact