chapewerken Van Leuffelen

Al sinds 1989 een vaste waarde in de bouwwereld!

Chapewerken Van Leuffelen is reeds jaar en dag bekend in de provincie Antwerpen. Kwaliteit en persoonlijke service zijn de belangrijkste troeven van dit familiebedrijf. Omdat er naast de traditionele isolatiemortels, die door Chapewerken Van Leuffelen worden geleverd, veel vraag was naar PUR vloerisolatie, werd PURplus in het leven geroepen. Wenst u één uitvoerder voor uw vloerisolatie en uw chapwerken, dan bent u bij ons aan het juiste adres! Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte!

foto van PURplus's vrachtwagen

Wat is chape?

Traditionele chape wordt ook wel eens dekvloer of ondervloer genoemd. Het is een mengsel van zand, cement en water dat zich bevindt tussen de draagvloer (bijv. betonlaag of welfsels) en de bevloering (bijv. tegels, parket,…). Als basis voor de uiteindeijke vloer is het van groot belang dat deze van goede kwaliteit is. PURplus - Van Leuffelen weet dit als geen ander en zorgt voor een stevige, gelijke en warme basis.

foto van afgeleverd en afgewerkt product

Soorten chape?

Uitvullingschape

Dit is een chapelaag met als doel een vlakke ondergrond te bekomen. Eventuele leidingen worden door de uitvullingschape ondergestopt (bijvoorbeeld als voorbereiding om harde PUR/PIR-platen op te leggen). Ook een hellingschape (bijv. op daken) valt hieronder.

Eindchape

Op deze chapelaag wordt de bevloering naar keuze aangebracht. Dit kan rechtsreeks in de chape (door de vloerder!) of na het uitdrogen. De droogtijd van de chapelaag is afhankelijk van de omstandigheden. Meestal is een week voldoende om voorzichtig over de chape te lopen (géén puntbelasting!).

foto van afgeleverd en afgewerkt product

Opties bij chapewerken?

Randisolatie

Randisolatie is niet meteen een optie. Het is verplicht om deze ‘schuimlaag’ rondom de chapelaag aan te brengen opdat deze zou kunnen uitzetten en krimpen zonder scheurtjes te veroorzaken.

Bewapening

Een chapelaag moet altijd verstevigd worden om barsten en scheuren te voorkomen. PURplus - Van Leuffelen voegt hiervoor op machinale wijze vezelcompound granit toe aan het chapemengsel. Dit product heeft vele voordelen t.o.v. de traditionele chapenetten: Er wordt minder water gebruikt bij het aanmaken van de chape, waardoor deze sneller droog zal zijn. Het gevolg is een minimale uithardingskrimp en een sterke vermindering van het aantal scheurtjes in de dekvloer. Bovendien is de chape veel sterker doordat hij niet op één punt verstevigd wordt zoals bij de traditionele netten, maar over de volledige dikte van de chape. De pasta wordt immers optimaal gemengd door onze machines alvorens de chape als dekvloer wordt verwerkt. Tenslotte kan de vezelcompound aan het chapemengsel worden toegevoegd ter vervanging van vloerverwarmingsadditieven, waardoor u deze kost uitspaart.

Akoestische isolatie

Op verdiepingen is het soms aan te raden om een extra laag geluidsisolatie aan te brengen. Deze dempt het geluid zodat onder- en bovenliggende verdiepingen geen hinder ondervinden.

foto van apparatuur dat wordt gebruikt voor chapewerken

Wenst u meer informatie of een vrijblijvende prijsofferte?

contact